İSTANBUL / ÇATALCA - Karacaköy İlkokulu

Karacaköy İlkokulu

KARACAKÖY MAH. PİRİ REİS CAD. BİNA NO 29 PK 34560 ÇATALCA / İSTANBUL
Vizyon
Nasıl bir insan? Biz her çocuğun içinde onun özgür çok yönlü ve birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna, Eğitimin, çocuklarımıza mutlu ve başarılı birey olma isteği ve yeteneğini kazandırmak olduğuna inanıyoruz. Toplumların mutluluğunu sağlamanın cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratma yolunun ancak toplumların iyi yetiştirilmiş bireylerince sağlayabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz. Büyün bu değerlerin yanı sıra topluma yaralı olacak kişililik özelliklerini de kazandırmak hedefimizdir. Bu noktada bize güç veren; 1953’ten bizleri günümüze getiren geleneklerimiz ve okul öncesinden başlayarak bütün ilköğretim boyunca, “öğrencinin ruh sağlını korumaya öncelik vererek aynı ilim ve kültür içinde eğitilmesi” ilkesidir.
Misyon
Nasıl bir okul? Çocuklarımızın kendine özgü niteliklerini yitirmeden eğitim almalarını hedefliyoruz. İleri eğitim düzeyince erişebilecek merak ve aydınlıkta; yaşamdaki değişikleri kolayca karşılayabilecek eğitim ve birikimi yakalamış insanlar yetiştirmek, Ulusal ve evrensel değerleri, birikimleri kovalayan ve onlara katkıda bulunan; değişim ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı laik ve demokratik toplum düzeyini benimseyen; kendisine güvenli; çevresine sayılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Daima sosyal yaşantıyı çeşitlendirip zenginleştirecek yatırımlara önem vermek; bütün kaynaklarını eğitim alanında kullanmak, Öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren; akademik başarısını yükselten, çalışmalarını, eğitim alanında referans gösterilen, etkin ve öncü bir kurum olmak ilkemizdir.
Öğretim Şekli :Tekli
Otobüs
Servis yok
karacaköy mahalesi rehber çıkmazı sokkak pirireis caddesi çatalca/İSTANBUL
Okulumuz il merkezine 98 km, Çatalca ilçe merkezine 43 km uzaklıktadır.